Yazardan

02.04.2014 18:37

Sevgili okurlarım!

            “ Labirent: Ölenler ve Gülenler “  isimli eseri kaleme alırken,  bir edebi sanat eseri meydana getirmek gayret ve isteği ile yola çıkmadım.  Böyle bir iddiam yoktur.  Ayrıca bunu,  kazanç yolu olarak da düşünmedim.  Yirmibeş sene süren Savcılık mesleğimde karşılaştığım olaylar,  edindiğim tecrübeler bana,  Türkiye üzerinde ,  emperyalist güç savaşları nedeniyle oynanan oyunlar,  acımasızca yapılan zulüm ve katliamlar konusunda,  halkın gerçekleri öğrenmesi; yayılmacı,  müstevli güç odaklarının olumsuz kışkırtmacı,  fitneci,  bölücü, anarşi ve teröre dayalı parçalayıcı ve yıldırıcı propaganda'larının farkına varması,  onların arzularına alet olmaması açısından,  milletimin bu gibi gerçeklere erişmesi çabalarında,  onlara hayat ve meslek tecrübelerimle yardımcı olmak isteği verdi.  Yüce insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün,  gençliğe hitabesinde belirttiği:

 ” .  .  .  Memleketin dahilinde bulunanlar.  ..  Gaflet,  delalet ve hiyanet içinde bulunabilirler.  .  .  .  Müstevlilerin siyasi emellerini,  kendi şahsi çıkarları ile birleştirebilirler.  .  .  . Bütün bu şartlar içinde dahi vazifen,  Türkiye cumhuriyetini.  .  .  Türk istiklalini.  .  .  ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir”  direktifinin yerine getirilmesinde,  karınca kaderince üzerime düşen görevi yerine getirmeğe çalıştım.  Asıl amacım budur.

            Kaleme aldığım bu kitapla,  milletim nezdinde,  geniş okuyucu kitlesine ulaşmak istedim.  Roman tarzını tercih ettim.  Okuyucunun sıkılmadan dikkatını konulara teksif etmesi için.  Ancak bir basılı eserin tanıtılması ve okuyucu kitlesine eriştirilmesi kolay bir gayret değildir.  Geniş reklam ve tanıtım faaliyetine ihtiyaç vardır.  Bunun için de yüklü bir ekonomik imkan ve basın mevkutelerinin aracılığı gerekmektedir.  Ne yazık ki benim böyle bir imkanım yoktur.  Bu yüzden internet aracılığı ile sizlere erişmek istedim.  Bu konuda sizin iyi niyetinize,  bana yardımcı olmak konusunda olumlu gayretlerinize ve dost yüreğinize güvendim.

            Gördüm ki internet üzerinden yazdığınız yazılar,  gönderdiğiniz mesajlar,  iyi niyetli eleştirilerle,  bu eserin geniş okuyucu kitlesine ulaştırılması konusunda bana son derece yardımcı olmaktasınız.  Sizlere sonsuz teşekkür ederim.  Minnet ve şükranlarımı sunarım.  Bu konuda olumlu bir sonuca ulaşılacaksa,  bu tamamen sizlerin eseri olacaktır.  Bu binayı hep beraber inşa edeceğiz.  İşte gerçek sanat eseri budur.  Öyleyse hep beraber inşa etmekte olduğumuz bu esere katkılarınızdan dolayı sizleri kutluyorum.  Gayret ve desteğinizin sürmesini temenni ediyorum.  Hepinize,  kucak dolusu sevgilerle mutluluklar diliyorum.

İçinizden biri: Adil Küçükay.